ΒΙΟΤΡΟΦΟΣ
Ελληνικά Βιολογικά Ζυμαρικά Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία μας “ΒΙΟΤΡΟΦΟΣ” η οποία εδρεύει στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιείται με αγάπη και μεράκι στο χώρο της παραγωγής ζυμαρικών προσφέροντας παραδοσιακά και βιολογικά ζυμαρικά υψηλής ποιότητας, με γνώμονα πάντα τη σωστή και υγιεινή διατροφή.
Με στόχο την προσφορά ποιοτικών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο για τον έμπορο, όσο και για τον τελικό καταναλωτή, καθημερινά, στο σύγχρονο εργαστήριο μας παράγουμε πένες, κοφτό μακαρονάκι, βίδες (fussili), αστράκι, κριθαράκι, χυλοπίτες και τραχανά γλυκό και ξινό από πιστοποιημένες πρώτες ύλες βιολογικής γεωργίας...
Βίντεο
Σχετικά με:
το εργαστήριο
τα μηχανήματα
την παραγωγή
την συσκευασία
και την αποθήκη
του τελικού προϊόντος.
Σχετικά με τα Ζυμαρικά μας
Γιατί να τα επιλέξετε.
Ά ποιότητας άλευρα βιολογικά πιστοποιημένα (σκληρού σίτου), με άριστη γεύση, χρώμα και ποιότητα.
Ζυμαρικά με περισσότερο άμυλο που δένουν και βράζουν πολύ γρήγορα σε 4 -5’ χωρίς να λασπώνουν. Μόνο οι πένες που είναι πιο μεγάλο και συμπαγές ζυμαρικό θέλει 6-7’, ανάλογα πάντα και με τις προτιμήσεις σας.
Τα ζυμαρικά μας στεγνώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, στους 42 - 45°C η ανώτερη, για περισσότερο από 20 ώρες, ώστε η υγρασία του τελικού προϊόντος να είναι σε χαμηλά επίπεδε μεταξύ 11 -12% (δεν επιτρέπεται να είναι πάνω από το 14%), είναι κρίσιμο σημείο επικινδυνότητας.
Όλο αυτό δίνει σαν αποτέλεσμα τα ζυμαρικά να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, εάν βέβαια αποθηκεύονται σε χώρο στεγνό, δροσερό (< 21°C) και σκιερό.
Από την στιγμή που αυξήσαμε τον χρόνο στεγνώματος των ζυμαρικών, έχουμε πετύχει την επιμήκυνση του χρόνου ζωής τους.
Τα συμβατικά ζυμαρικά μας από σιμιγδάλι και νερό, διαρκούν 2,5 - 3 έτη και τα άλλα με αυγά - γάλα ή λαχανικά διαρκούν 2 έτη.
Τα ζυμαρικά μας είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση αλλεργίας / δυσανεξίας ή vegan διατροφή. Χωρίς αλάτι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς χρωστικές, χωρίς άλλα πρόσθετα και βελτιωτικά γεύσης, χωρίς αυγό, με κατσικίσιο γάλα έναντι του αγελαδινού (αλλεργία στην καζεΐνη).
Επίσης το κατσικίσιο γάλα είναι πιο ελαφρύ, έχει λιγότερα λιπαρά, είναι εύπεπτο και ίσως το πιο κατάλληλο για τον ανθρώπινο οργανισμό μετά το μητρικό γάλα.
Από άλευρα κατάλληλα για διατροφή, δυσανεξία στην γλουτένη και πιο εύπεπτα (μικρότερη σε ποσοστό και πιο υδατοδιαλυτή γλουτένη), έχουμε τα ζυμαρικά από ντινκελ και δίκοκκο αλεύρι (ζέας). Τα άλευρα από σκληρά σιτηρά ενδείκνυνται για ζυμαρικά και έχουν το πλεονέκτημα να μην λασπώνουν.
Είναι πιο θρεπτικά από τα λευκά άλευρα (μαλακού σίτου), έχουν περισσότερη ενέργεια και πρωτεΐνες, ενώ έχουν λιγότερη γλουτένη και λιγότερους υδατάνθρακες. Τα λαχανικά είναι όλα φρέσκα που μαγειρεύονται σε ατμό, ώστε να μην καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες τους.
Πολτοποιούνται και προστίθενται στα άλευρα για να δώσουν γεύση και φυσικό χρώμα (χωρίς χρωστικά στοιχεία).
Το καρότο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α (πολύτιμη για τον οργανισμό μας), κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη C, βιταμίνη K, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη E και ψευδάργυρο.
Η κίτρινη κολοκύθα είναι πλουσία σε φυτικές ίνες, υψηλής διατροφικής αξίας με χαμηλό θερμικό φορτίο.
Η γλυκοπατάτα πολύτιμη για τον οργανισμό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (χορταίνεις χωρίς την αίσθηση πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα).
Το σπανάκι έχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία βιταμίνες C, A, Κ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και έχει αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση.
Το παντζάρι έχει φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο χαλκό, θειο, ιώδιο, νάτριο και φυλλικό οξύ (β9).
Η ντομάτα πλούσια σε βιταμίνες A, C, K σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα.
Όλα τα παραπάνω λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες κάνοντας τας ιδιαίτερα εύπεπτα για τον ευαίσθητο οργανισμό των μωρών στους πρώτους μήνες ζωής τους.