
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
Τα ζυμαρικά μπορούν να βραστούν και να μαγειρευτούν έως ότου γίνουν σφικτά και ελαστικά καλυμμένα με άμυλο εξωτερικά για να μπορέσουν να μπλεχτούν με την σάλτσα τους, όχι όμως λασπωμένα. Χρειάζεται 1 λίτρο νερό και 10 γραμμάρια αλάτι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε λάδι, αρκεί να τα ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσουν. Άλλωστε το λάδι μπορεί να τα εμποδίσει να δέσουν με την σάλτσα. Σερβίρονται από μια μεγάλη ποικιλία από σάλτσες ντομάτας ή κρέμας. Δένουν τέλεια τόσο με τα θαλασσινά όσο και με το κρέας ή ακόμη και μόνο με προσθήκη τυριού και λαχανικών σαν σαλάτες. Παραδοσιακοί τραχανάδες ένα απολαυστικό πιάτο που προσφέρεται σαν σούπα τα κρύα βράδια του χειμώνα και όχι μόνο, μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει το ρύζι και να συνοδευτεί μαζί με κρέας ή ακόμη να γίνει η γέμιση τόσο για γεμιστά πιπέρια (γεμιστά , κέρατα ή πιπεριές Φλωρίνης) όσο και να αποτελέσει γέμιση για κοτόπουλο ή γαλοπούλα.