Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το 1986 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζεται για πρώτη φορά πρόταση για την προώθηση της βιολογικής γεωργίας και το 1991 δημοσιεύεται ο Κανονισμός 2092 με τον οποίο τίθενται κανόνες για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας.

Παράλληλα με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, οι αλλεπάλληλες διατροφικές κρίσεις που συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινότητα τα τελευταία χρόνια «οδήγησαν» στην ραγδαία ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και στην Ελλάδα. Από το 1994 όπου καταγράφονται οι πρώτες προσπάθειες στον τομέα της βιολογικής γεωργίας με μόλις 11.880 στρέμματα έκτασης.

Σήμερα συνεχίζουμε και επιμένουμε ελληνικά και βιολογικά και προσπαθούμε όλοι στο να συμβάλουμε να υπάρξει μια αγροτική πολιτική ως κινητήρια δύναμη για κοινωνική συνοχή που θα στοχεύει στην καλή διατροφή των καταναλωτών και στην διαφύλαξη των συμφερόντων τους αλλά και των μικρών αγροτών, με σκοπό την δυνατότητα εξαγωγών σ ΄ όλα τα εθνικά μας προϊόντα, αλλά και σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος.

Ελληνικά βιολογικά ζυμαρικά, παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας και είναι βιολογικά από πιστοποιημένες βιολογικές ά ύλες.

Παρά τις δυσκολίες είμαστε αισιόδοξοι, δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, στηρίζουμε την προσεγμένη καλλιέργεια και χαιρόμαστε για τη μετάβαση της από τη συμβατική στην βιολογική. Είμαστε περήφανοι όταν παράγονται τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας.!!!